Alla ska kunna bo kvar presenterar stolt ”Bostadsbingo vid renoveringar”. När din fastighetsägare ska renovera eller när du ser någon företrädare för fastighetsägare i teve uttala sig då tar du fram bingobrickan.

Kryssa i rutan när du hör hen säga någon av de vanligaste klyschorna.

Fullskärmsinfångning 2016-02-18 123232

 

Eftersom vi också vet att fastighetsägare inte alltid säger det de menar så har vi såklart också gjort en parlör så att du ska förstå vad det är de egentligen säger.

  1. ”det är bara några få röststarka boende som inte vill ha renovering” betyder egentligen ”vi vet inte hur många det är som inte tycker som vi, men det skiter vi egentligen i”
  2. ”erbjuder ju faktiskt olika nivåer av renovering” betyder egentligen ”vi kommer att chockhöja hyran, men för vissa lägenheter där vi renoverar mindre kommer vi chockhöja lite mindre”
  3. ”renoveringen är nödvändig om husen inte ska förfalla” betyder egentligen ”våra egna experter har tittat på ett sätt att renovera och höja hyran, därför behöver vi inte undersöka om fler alternativ finns.”
  4. ”angeläget att även kommande hyresgäster tilltalas av bostaden” betyder egentligen ”angeläget för oss att fattiglapparna försvinner. Då gör vi plats för rika människor att flytta in”
  5. ”kasta inte subventioner i byggarnas fickor” betyder egentligen ”ställ inga krav på byggarna låt staten ta kostnaden i form av högre bidrag istället”
  6. ”vi vill ha en god dialog med våra boende” betyder egentligen ”vi vill inhämta information så att vi vet hur mycket vi kan höja hyran utan att ni gnäller”
  7. ”höjs standarden så måste vi höja hyran enligt bruksvärdet” betyder egentligen ”det behöver vi egentligen inte göra, men vi gömmer oss bakom ordet bruksvärde”
  8. ”vi måste öka attraktiviteten i området” betyder egentligen ”vi måste byta ut fattiglapparna till boende med högre inkomst”

Fullskärmsinfångning 2016-02-18 132833